Commuter Expansion Factor

A developed country is not a place where the poor have cars. It’s where the rich use public transportation. Bukan, itu bukan kata-kata gw. Itu kutipan mayor Bogota (dimana? nggak tau, Google aja. :p). 1 Juli 2013, mulainya penerapan tarif progresif untuk penumpang KRL Commuter Line. Progresif disini maksudnya, semakin jauh elo jalan pake kereta […]

Continue Reading

Files Don’t Get Deleted

When you enter delete command, the hard drive doesn’t actually remove the file. What is actually removed is the pointer that tells in which sector the file is being stored And so does heart… That was came across my mind yesterday, when I was stumbling around World Wide Web to find a software that reduce […]

Continue Reading

Long Forgotten Question

Kenapa, che? Terakhir kali gw ditanya gitu kapan yah? lupa… But then again, siapa yang mau tanya kayak gitu? Pessimist at it best. Kadang gw bisa nulis panjang, ketika kalut. Cuman sekarang, mendingan gw pencet alt+f4, tapi itu nggak membuat semuanya lebih baik. Actually, i pressed Alt+F4 after writing all that, and pause for days […]

Continue Reading

Above Everything

Setelah semua sedih yang kau jalani, setelah semua kegembiraan yang kau alami. Setelah semua harta yang kau miliki, setelah semua usaha yang kau lakukan untuk bertahan hidup hingga akhirnya kau digantikan oleh generasi yang baru. Kau akan tetap berterimakasih kepada Tuhan Kapan kita mulai berpikir, bertanya, mencoba mengira-ngira akan Tuhan? Apakah ketika kita masih balita, […]

Continue Reading

Do People Change?

A man marries a woman hoping she never changes. A woman marries a man looking to change him and none of it really happens.. 🙂 Usually the contrary, the man doesn’t change and the woman changes.. yea, the irony. So save your energy, find one you want, one you love and you can live with.

Continue Reading

#2 Second Thought, Second Opinion

Its three in the afternoon, rain, and i’m doing my work. Instead, i pause and write this. A Brainstorm   The Lost Wordsis what mostly happen when i thought “I might write this” while i’m in a train on my way home.  Surely enough, those ideas, letters, words, just vanish and i ended up watching […]

Continue Reading

Pantai setelah pukul 3

Suatu hari, kaki kita akan melangkah di atas pasir itu. Berdua. “Kamu pasti suka banget liat ini..” kangen, belum 24 jam padahal.. suara ombak itu semacam amplifier kangen plus galau di satu waktu. paket komplit bahkan kalo sekalian sama sunset dan candle light dinner. Kapan-kapan ama kamu lah ya.. 😉

Continue Reading

Ends when it Starts

“Apa yang dapat aku minta dari sebuah malam selepas bertemu denganmu seharian?” “Kamu orangnya takutan nggak?” Aku tiba-tiba dihadapkan dengan pertanyaan yang cukup random untuk sebuah pagi “Takutan sama apa? kalo ama tawon, IYA” “Ta…WON?” “Iya, kalo ada tawon, bahkan suaranya aja.. gw reflek tutup kuping” “Emang ada hubungannya tutup kuping sama tawon? Jangan bilang […]

Continue Reading

Behind The Stars

by Adrian Martadinata back to the days where I’m counting the years clock never seems to alive and all I can do is believe what she said “Love never goes to sleep” * but miles and miles away far across the sea thousand miles away far behind the star I miss her hmm… I miss […]

Continue Reading